lördag 23 januari 2010

EU:s ekologiska logo

Min förkylning har övergått i halsfluss så idag blir det ett kort inlägg om något annat än min strävan mot ett miljövänligare liv.

EU har beslutat att skaffa en ny ekologisk logo från juli 2010 (personligen tycker jag dock bättre om den gamla märkningen med EU-axet även om jag kan förstå strävan efter en symbol som inkluderar mer än "jordbruk"). Omröstningen pågår till den 31 januari. Så iväg med dig nu och rösta!

4 kommentarer:

  1. Usch din stackare som åkt på halsfluss - krya på dig! En ny logga är ju alltid "fräscht", men jag som själv jobbar med sådant när jag inte valsar runt hemma med barnvagnen vågar inte tänka på hur många av våra sköna skattekronor har gått åt till att ta fram något som en 4-åring fixat med ögonen förbundna...;-)

    SvaraRadera
  2. Jag knyckte den länken till min blogg - hoppas det är ok?

    SvaraRadera
  3. Ville verkligen rösta....men gillade inga av loggorna. Vad gör man då? Ritar en egen och skickar in eller?! Hahaha...
    Loa

    SvaraRadera
  4. Jag var inte heller förtjust och tiden för att skicka in en egen logga har ju gått ut. Men man kan ju tycka att de med så många deltagande personer och länder borde ha fått fram något bättre. Men jag hade å andra sidan inte ens hört något om att EU-axet skulle bytas ut och det är väl ganska troligt att marknadsföringen riktat sig mot väldigt specifika kretsar.
    På EU-nivå måste de ju dessutom försäkra sig om att den nya loggan inte kan inkräkta på någon annans revir eller upphovsrätt heller vilket gör det hela till en mer omständig process.

    SvaraRadera