måndag 1 mars 2010

11-månaders-utmaningen Köpstopp

Så har man tagit sig igenom en månad av sockertstopp. Stundtals jättelätt och stundtals jättesvårt. Det jobbigaste har klart varit semlorna (och inte har det blivit lättare när gäster haft med sig de i tårtform när de varit över på besök heller) men också energidryck (för sega mornar och trötta eftermiddagar när man känt sig tveksam till om man alls kommer överleva dagen).

Idag börjar mars månads utmaning: Köpstopp! Mitt första och det känns lite läskigt - som att det kommer vara just den här månaden allt går sönder och jag upptäcker behov av en himla massa saker. Och köpstopp handlar ju om att låta bli allt annat än absolut nödvändiga inköp (livsmedel, medicin och förbrukningsvaror är alltså ok så länge de är nödvändiga...). Hur jag än försöker förklara det är semla och energidryck inte nödvändiga vilket innebär att min sockerbest kommer bråka med mig ytterligare en månad...

Med liten son i hushållet blir hans lördagsgodis förstås ok (trots att det inte är nödvändigt). Jag har dessutom lovat honom sedan länge att vi ska gå på bio så ett biobesök kommer jag också tillåta oss (även om det förstås blir utan popcorn, läsk och liknande eftersom det inte är nödvändigt).

Och det går såklart fortfarande att göra oss sällskap under 11-månaders-utmaningen om du vill. Hur går det för er som redan är med?

2 kommentarer: