tisdag 2 mars 2010

I love eco - takåsförpackningar

Eftersom Arla inte är ensamma om sina skruvkorkar så gick det iväg ett mail till Ica angående deras takåsförpackningar på produkter i "I love Eco"-serien...

Hej!

Jag har observerat att ni använder takåsförpackning med skruvkork på det ekologiska sortimentet av yoghurt, juice och bärdryck i er "I love eco"-serie.
Nu är jag lite nyfiken på hur kommer det sig att ni valt att använda takåsförpackningen med skruvkork till dessa? Det är ju trots allt miljömässigt sämre än de takåsförpackningar/tegelstensförpackningar utan skruvkork som används för liknande varor. Produkten blir dessutom svårare att placera i kylskåp för kund, tar mer plats i butiken och mer av yoghurten går till spillo eftersom man inte får ut den ur förpackningen.

mvh

Helen


-------

Hej!

Tack för att du har hört av dig till oss med dina synpunkter! Vi har tagit dem vidare till produktutvecklarna.

Vi är medvetna om problematiken med förpackningen, men enligt konsumentundersökningar överväger fördelarna med skruvkork. Produkten upplevs som fräschare längre samtidigt som förpackningen kan läggas ned i kylskåpet och på så vis göra utrymme för andra flytande produkter som inte är återförslutningsbara.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till!

Med vänlig hälsning
ICA Kundkontakt

-----

Kan inte riktigt påstå att jag är nöjd med svaret...

1 kommentar: