söndag 4 april 2010

En köpstoppares bekännelser

Jag tyckte inte att en månad med köpstopp lät som något större problem. Men man kunde ju ge sig sjutton på att det var den månaden när allt gick sönder och affärerna kom med mängder med lockande erbjudanden. Lidl sålde t.ex. laddningsbara batterier för nästan halva priset (vilket inte var nödvändigt då jag redan har en hög men klart hade underlättat).

Men trots att månaden började med trasigt internet och krånglande telefoni har jag stått fast. Jag har blundat för lockande semlor och erbjudanden och det gick... fram till månadens sista helg... I kalendern för lördagen stod med gröna bokstäver "Miljöbloggsforum i Alingsås", "Earth day" och i rött "Dejt i Stockholm". Delar av mig tänkte att jag borde vara hemma och genomföra min Earth day som planerat (inga onödiga inköp och ingen onödig resa) medan delar av mig kunde se de sociala fördelarna med både miljöbloggsforum och alla de nya kunskaper det skulle ge mig, för att inte tala om vad en dejt skulle innebära (jag är singel sen två år tillbaka oh dejter hör då rakt inte till vardagen).

Så hur slutade det då? Dejt i Stockholm med ett sting i hjärtat över att det innebar att jag bröt mot mitt köpstopp. En resa till stockholm var allt annat än nödvändig och även om det var över ett år sedan sist var inte hårklippningen det heller. Det akuta behovet av nya underkläder i Stockholm hade också kunnat avhjälpas om jag bara packat bättre.

Så... jag misslyckades... för en dejts skull. Inget genomförande av Earth hour, ingen Earth day, inget miljöbloggsforum utan bara en dejt - som inte ens var särskilt lyckad...


Men, men - Earth day får bli om en vecka istället. Jag tror att det går att lära sig en hel del av ett dygn utan elförbrukning - oavsett när det sker. Nu blir det bot och bättring under april och back och track med saker och ting.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker allt att du gjorde en god insats och om inte annat satte fokus på frestelserna som du motstod. En dejt gör alltid gott - hoppas du hade det riktigt trevligt och vårkänslorna fick sitt! ;-) Kul att du är med i april också!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker i alla fall att du gjorde rätt val.
  Människan är en social varelse.
  Vi behöver träffas, mötas, interagera för att må bra.

  Det kommer fler Earth Hours och Earth Days...och förhoppningvis fler dejter också.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Hej, hur går det för dig? Du har inte skrivit på länge. Hoppas allt är väl hälsar björnarna

  SvaraRadera